Godmorgon delägare

Vill först tacka för det otroligt lyckade året 2018 då både investerare och vi ägare hade anledning att fira med till buds stående medel. 2019 ser ut att hålla ännu högre tempo men vänta lite med att fira, jag vet hur ni gärna tar ut både framgång och pengar i förtid.

Rekryteringarna

Det goda 2018 gjorde det möjligt för oss att stärka upp på två positioner. Dels vill jag att ni välkomnar alexalex in i gänget, han ansvarar nu för hela bolagets data. Det är inte ofta man hittar en riktig datakille så jag slog till när jag träffade honom på hans inrökta, svettiga kontor. Vilken jävla karaktär han är alltså! Ni måste träffa honom, han har 14 kaffekoppar på bordet och minst 8 telefoner. Det va skärmar och fan å sladdar å skit. Den andra personen är fullkomligt galen och bor i Köpenhamn, hur skulle jag kunna tacka nej till hans erbjudande att ta hand om hela vår ekonomi? Han kommer också ansvara för UPs agentverksamhet, se nedan.

Vårstädning

Det är vår och då städar man. Jag städade bort komikerstallet som vi haft sedan starten. Puts. Väck. Istället fokuserar vi inför 2019 på en smalare agentverksamhet som så redan smugit igång. Om det går åt helvete eller om den galne dansken fuckar upp så lägger vi ner detta, men jag tyckte det skulle va kul att testa. Än så länge har vi bara en apa vi kan sälja till företag men jag har ett par på ingång. Hur hittar man apor som folk vill köpa? Rimmar det här med vår värdegrund?

Premiumsidan

Förra året byggde vi betalväggen premium.underproduktion.se vilket snabbt blev en enorm succé. Över 10 000 personer köpte innehåll första året. Nu är planen att även lägga ut gratismaterial där för att locka till oss kunder. Kunder är som kattungar förstår ni, man måste locka och pocka hela tiden men lockar man för mycket blir de rädda och springer iväg. En jävla balansgång det där. Mer gratismaterial ska iallafall tas fram.

Della Monde

Den 8 mars utökade vi Della Monde-famlijen med en ännu en ny podcast, Della Herstory, vars statistik slår i taket. Redan efter ett avsnitt är Herstory en omåttligt populär podcast, troligen hjälpte den enorma reklamkampanj i Stockholm som fortfarande pågår.  

Vi har nu två gratis avsnitt – Della Sport / Della Herstory och två bakom vår egenutvecklade betalvägg – Della Papa / Della Arte.

Det är inte omöjligt att även ett femte avsnitt kommer se dagens ljus redan 2019 men det beror på hur det går med rekryteringen av den nya medlemmen. Jag ser fram emot en hetsig diskussion (eller hetsigt gräl) om vem denna medlem kan bli, ska vi ha auditions eller liknande under sommaren?

Framtida projekt

Under 2019 ser vi fram emot att följa utvecklingen av följande projekt:

Truecomserien The Pine & the Elk som ligger gratis på vår premiumsida.

Talkshowen Chippenshow Fem avsnitt är planerade under våren och alla kommer ligga gratis på premiumsidan.  

Under Produktion har fått förtroende att producera Under Jords roast maj 2019, mer info kommer.

Agentverksamheten har redan dragit in en jävla massa pengar men som sagt: Frågan är om detta är i linje med vår värdegrund.

Vi behåller Radio UP ett tag till och låter rapparna i MGP använda vår livestream. Jag har utsett Henrik Mattisson till stationschef, en titel han får göra vad han vill med. Om allt går i lås kommer vi snart utvidga kanalen med ytterligare program under året. 

Första långfilmen i Under Produktions regi sägs vara på gång kan någon av er andra berätta mer om hur vi ligger till där?

Övriga frågor

Hur gör vi med det jävla huset som Under Produktion nu äger?

Får jag ägarnas förtroende att göra som jag vill i rekryteringsarbetet till Della Monde?

Jag har hittat anteckningar som är helt omöjliga att tyda. Det står något om ”bo var vi vill” och ”hög initial kostnad” och så är det en bild på vad som ser ut som ett hotell. Har någon av er köpt en hotellkedja? Sånt här måste ni berätta för mig.

/VD

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.