Hallå styrelsen.

Ni har säkert hört talas om Drakens avbokning av Ståuppklubbens 5års jublieum? Tyvärr drabbar det även oss eftersom vi har satt upp massa föreställningar där(nedsmutsat varumärke att förknppas med draken) och hade tänkt återkomma dit i höst med Della Grande. Draken skrev ett öppet brev till Magnus Betnér som ifrågasatte deras avbokning, det va nästan omöjligt att förstå så jag översatte det åt er.

Vi vill börja med att klargöra att vår arena Draken och Folkets Hus Göteborg är del av vår konferensavdelning. Dvs. vi är lokaluthyrare. Vi har inte bokat dig. Lokalen Draken hyrs ut till Kulturaktiebolaget.

”Vi vill börja med att klargöra genom att berätta något obegripligt som inte har med saken att göra.”

Folkets Hus och Draken uppbär inga kommunala eller samhälleliga anslag.
Det innebär att vi står helt fria att själva utforma vår policy för uthyrning utifrån våra grundläggande värderingar.

”Vi är helt fria att avboka precis vad som helst när de känner för det och vi behöver INTE förklara oss mer än att säga ordet värdering. Vi har lärt oss på en utbildning att när man är trängd så skriker man VÄRDEEEEERING och då får ingen ställa någon följdfråga. Hoppas du kan respektera det Magnus.”

Vi låter ingen utomstående aktör, kunder, gäster, hyresgäster eller arrangörer påverka vilka lokaler vi hyr ut eller till vem. Med detta sagt har vi inte fått några som helst påtryckningar av föreläsare/artister/ komiker som står på Drakens scen eller i någon av våra andra lokaler.

”Vi har såklart blivit påverkad av någon att ställa in det här arrangemanget. Vi har givetvis inte plötsligt råkat höra en 4 år gammal låt (den finns inte ens på spotify) och sen fattat att artisten skulle uppträda hos oss några veckor senare. Man måste va helt cp i huvet om går på denna genomskinliga lögn.
Du förstår säkert att vi måste vi ljuga om detta. Förlåt för att vi ljuger. Så blir det ibland oavsett värdering.”

Såsom du, tycker inte vi heller att Simon Gärdenfors, Anton Magnusson eller Armann Hreinsson är särskilt kul. Det skulle egentligen räcka med att formulera det så utan vidare förklaringar.

”Vi har aldrig hört talas om de här komikerna innan. Det räcker med att formulera det så utan vidare förklaringar. Generellt tycker vi att alla diskussioner borde avslutas så. Det räcker med att formulera det så utan vidare förklaringar. Jävla bra sägning det där.”

Men för tydlighetens skull:
Vi kan helt enkelt inte försvara varför vi skulle vilja hyra ut lokalen till en aktör som i sin tur bokar någon som rappar om att de har utfört en barnvåldtäkt. Skämt eller ej.

”Vi hoppas att ingen kollar upp några andra bokningar vi gjort. Fan , har de redan gjort det? Skit i det. Vi kan alltid säga ordet värdering så klarar vi oss”

Detta ligger också grund till att de blev polisanmälda för ”Förledande av ungdom” och ”Uppvigling”.

”VÅRT BÄSTA ARGUMENT!!! Komikerna i fråga har enligt någon FÖRLEDIGT UNGDOMEN! Vad säger du NU DÅ MAGUNS BETTNER? Inte ens DU som är så tuff kan väl försvara förledningar av ungdom? Vi på Draken är synnerligen EMOT förledandningar av barndomar. Barnlänningar skola ICKE förledas till något. Musik och film borde faktiskt förbjudas helt, det vore lättare så.”

Har du skämtat om att du har dödat ett barn? Skämt eller ej?
Du är själv är medveten om nyanseringen.

Meningen ”Har du skämtat om att du dödat ett barn? Skämt eller ej?” Är nästan omöjlig att översätta till svenska. Inte ens jag som är expert på skitsnack förstår vad det betyder, men det betyder uuuungefär det här:

”Schhhhh! Säg inte sånt högt. Vi har ju inga färdiga riktlinjer för vad vi ställer in. Det är heelt random. Fan varför skrev du det till oss nu? Vad ska vi skylla på sen? Vi testar att skriva ordet NYANSERING. Vi har ingen aning om vad det betyder men vi testar. Funkade det?”

Vi står fast vid vårt beslut och är trygga med att Simon Gärdenfors, Anton Magnusson och Armann Hreinsson inte är välkomna hos oss.

”Vi är superotrygga och har faktiskt ingen aning om vad vi håller på med. Vem fan ÄR ens de här komikerna? Var kommer alla ifrån? Varför kan inte alla va så söta som Johan Glans? När han skämtar om BARNPATTAR så är det ju ROOOOLIGT. Fan. Kan inte alla bara va som Johan Glans?”

Deras sätt att normalisera sexuella övergrepp mot barn i låten är inget som vi backar. Beslutet är taget av ledningsgruppen och styrelsen i Folkets Hus är informerade.

”Nu har vi sagt både ordet NORMALISERA och VÄRDEGRUND. Vi har ingen som helst jävla aning om vad det betyder förutom att när man sagt det så har man rätt.”

Vi är väl medvetna om att Simon Gärdenfors var här föregående år och det var en miss från vår sida. Vi är inte mer än mänskliga.

”De två som bokade in Funny Fuckup på Draken förra året  jobbar inte här längre” (De går iallafall inte att få tag på när man mailar) Dessutom hade ingen kommit med påtryckningar om att ställa in Funny Fuckup. Hade någon gjort det hade vi givetvis ställt in även det arrangemanget.

Avslutningsvis.
Vår avsikt är att Kulturaktiebolaget ska ha kvar sin bokning hos oss 21 dec.
Du är välkommen till vår scen och vi ser fram emot att ha ett fortsatt trevligt samarbete.

”Avslutningsvis. FUCK YOU! Vi använder inte rationella argument. Vi tar oss rätten att kanske avboka dig i sista minuten om vi skulle få för oss det. Vi ser fram emot trevligt samarbete.”

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.