Music Görnings Podcaster


Ett radioprogram med rapparna och musikproducenterna Armann (sångare i grunden) och Färska Prinzen (utbildad MC) från duon Dom Viktiga Skorna och rappkollektivet Rappare i Samverkan AB. Sänds live på torsdagar kl 20:00 på Radio UP’s Mixlr-kanal och släpps sedan som podcast här. Programmet handlar om musikproduktion, rapping och viktiga samhällsfrågor.

Låt: La la la

Veckans Låt från avsnitt 101. Inget tema, bara en fet låt med fett beat och feta bars.

Lyssna

101. Shout out till Susanne Lanefelt

ÄNTLIGEN avsnitt 101. Veckans Låt är en helt enkelt en fet låt med ett beat och rap, och även en refräng där det sjungs "la la la". Efter att den spelats upp försöker Armann och Prinzen ännu en gång klura ut vilka i helvete "dom" är. Constructive Critique delas ut till nån snippa, och gammal dänga är en låt där Susanne Lanefelt nämns. Dessutom ett mindre breakdown av beatet samt snack om 40-talister och massa annat. Njut!

Lyssna

100,5. Undgumshälsan-djupdykningen

MGP fortsätter 100-avsnittsfirandet genom ett halvavsnitt och riktar för en gångs skull fokus utåt. Vi djupdyker i ett av våra absoluta favoritalbum nånsin - kassettsläppet "8 anledningar att hata ett band" med gruppen Ungdumshälsan från 1999. Vi lyssnar igenom alla spåren (som Prinzen gjorde en digital remastring av innan avsnittet) och diskuterar raderna, beatsen och funderar kring produktionsprocessen. Många frågor uppstår och har uppstått genom åren, och avsnittet avslutas med att vi får svar från nån som har en mycket god insyn.

Lyssna

Låt: Så mycket

Veckans Låt från avsnitt 100. Låtidén är från lyssnaren Christopher Sundberg som ville ha tips på vad alla som blivit arbetslösa av coronakrisen istället nu kan göra för att tjäna pengar. Prinzen och Pastillen valde att specifikt rikta sig till sponsberoende poddkollegor som drabbats hårt av krisen. En positiv låt med många konstruktiva och hjälpfulla tips. Prinzen produktion!

Lyssna

100. All heder till oss

Avsnitt 100 blev inte live på Babel p.g.a. att Bilderberggruppen och Soros stoppade det genom a att sprida massa fejk bluff virus. Men misströsta ej, där kom ett avsnitt 100 i alla fall! Det inleds med en Constructive Critique av en helt färsk låt som släpptes bara minuter innan MGP blev först i världen att recensera den. All heder till MGP! Veckans Låt är en positiv låt där DVS föreslår för sponsberoende poddkollegor vad de kan göra nu istället efter att krisen gjort dem inkomstlösa, Prinzen-produktion! Gammal Dänga är en av de mer vemodiga känslofyllda låtarna från Roggans platta Svarta Brudar! Allt detta och en hel del till i det första tresiffriga avsnittet av MUSIC GÖRNINGS PORRCASTER!

Lyssna

Låt: Stinkpellar

Veckans låt från avsnitt 99. En låt som betonar vikten av god kroppshygien nu i dessa pandemitider. Idén kom från en lyssnare som uppmärksammade oss om att Sizzla hade gjort motsvarande på Jamaica.

Lyssna

99. Beatet ska bara stinka AIDS

MGP är här igen för alla er sick ass motherfuckers i karantän. Helt oundvikligt var det att snacka om det här jävla coronaviruset så klart. Veckans Låt fick bli den slutgiltiga kommentaren på det ämnet för denna veckan, efter ett tips från en lyssnare som postade en video på Sizzlas nya nyttiga samhällsinformationsbanger. Constructive Critique blev ännu en duell, denna veckan mellan de två levande Beatlarna. Gammal Dänga blev ännu en låt på ämnet smittspridning. Utöver det produktionssnack där Prinzen tar oss igenom processen till beatet. Allt detta och säkert nåt mer i det nästan två timmar långa avsnitt 99 av MUSIC GÖRNINGS PODARSEHOLE!

Lyssna

Låt: Legaliserila

Veckans Låt från avsnitt 98. En reggae-låt där Örjan och Pastillen ger en fet känga till Babylon och förespråkar legalisering i största möjliga utsträckning.

Lyssna

98. Zimbabweansk omskärelse

MGP ångar vidare med mer reggae musics. Veckans Låt är en reggaedänga där DVS föreslår legalisering i en lite större utsträckning. Constructive Critique är en duell mellan två legender inom reggae musics. Dessutom gör segmentet "Vilka e dom?" en efterlängtad comeback. Diddy spelar upp lite beats och riddims han gjort i helgen. När sen Gammal Dänga kommer in skiftar fokuset från reggae musics till italodisco. Allt detta och en del bull om fågelinfluensan och säkert nåt mer i avsnitt 98 av MUSIC GÖRNINGS PODCASTER!

Lyssna

Låt: Myndighetsdansen

Veckans Låt från avsnitt 97. Idén kom från lyssnaren Robin som tyckte det var dags att hjälpa svenska myndigheter med sitt anseende hos folket. Helt rätt tänkte vi så det gjorde vi. Och givetvis hookade vi upp med Papa Nu Garilla på hooken till denna uppgiften.

Lyssna