Kulturkommittén


Kim Malmqvist och Henrik Mattisson pratar om saker som intresserar dem och som har influerat kulturen vi lever i. Detta är den enda renodlade kulturpodden för och av arbetarklassen.

Ingen pretentiös skit.

Lyssna här eller genom att söka efter podden i din poddspelare.

08. På tal om satir

I detta möte av kulturkommittén har vi med oss Björn Carlsson igen. Vi försöker reda ut vad satir är.

Lyssna

07. Påtal om könsstympning

Ny varannanmåndag, nytt Kulturkommittén! Det är den ny regeln btw, vi kommer ut varannan måndag. Denna veckans avsnitt djupdyks det i temat könsstympning, ett minst sagt muntert tema!

Lyssna

06. Kulturkommittén – Påtal om Bellman

Ny måndag nytt sammanträde! Kulturens sanna hjältar Kim Malmqvist och Henrik Mattisson sätter sig ner för att gå genom Carl Michael Bellmans liv och ta reda på vem denna man var. Ett dramatiskt avsnitt fullt av fezt, sex, delirium, krediter, mer fezt, döda barn, fezt, lånade pengar, ännu mera fezt, döda barn och förstås fezt.    

Lyssna

05. Kulturkommittén – Påtal om ockult nazism

Från två kulturälskare till alla er kulturälskare där ute i cyberrymden ett nytt Kulturkommittén! Denna vecka vänder vi oss ifrån kommunismen när vi rätat ut alla frågetecken kring den, och blickar emot nazismen. Ockult och vanlig samt Hitler får sig en släng av den sk. sleven. Malmqvist och Mattisson önskar eder en god lyssning.

Lyssna

04. Kulturkommittén – Påtal om kommunism

Vi samlas igen. Denna gången är det bara Kim & Henrik. Idag stoppar dom kommunism i munnen för att undersöka vad fan det är för något.

Lyssna

03. Kulturkommittén Påtal om skräck

Kulturkommittén har sammanträde igen! Denna måndag har kulturprofilerna Malmqvist och Mattisson bjudit in Björn "Grizzly' Carlsson för att tala om skräck. Alltifrån skräck på film till i verkligheten, och kanske det läskigaste av allt, sömnparalys. Håret reser sig, alla gråter, blod och lemmar överallt.

Lyssna

02. Kulturkommittén påtal om ateism

Ny måndag, nytt avsnitt av Kulturkommittén! Vi fortsätter lite i förra veckans melodi och pratar religion eller kanske snarare avsaknaden av religion. Malmqvist och Mattisson har denna vecka bjudit in Cathie Anderberg som ligger bakom Facebooksidan Sveriges ateister för att tala om avsaknaden av tro & vilken bäring det har att organisera sig kring avsaknaden av något.

Lyssna

01. Kulturkommittén påtal om mormoner

Första avsnittet är här av den simpla kulturälskarens podcast. I detta avsnittet avhandlar Malmqvist & Mattisson mormoner generellt och Joseph Smith i synnerhet. Dessutom ställer dom en diagnos på gudfader själv. Det kukar givetvis ur.

Lyssna

00. Ingen pretentiös skit

Kim Malmqvist och Henrik Mattisson pratar om saker som intresserar dem och som har influerat kulturen vi lever i. Detta är den enda renodlade kulturpodden för och av arbetarklassen. Ingen pretentiös skit.

Lyssna