Den senaste tidens händelser har gjort klart att vi med största sannolikhet inte kommer vilja göra rörlig bild med en ful logga i högra hörnet.

För att kunna kvalitetssäkra vårt innehåll måste vi se till att inga statliga företag blandar sig i våra kreationer med sina dåliga idéer.

Hur ska vi då kunna skapa konst med höga produktionskostnader?

Ska vi nöja oss med podcastar och böcker som inte har några kostnader förutom arbetstid?
Ska vi acceptera att det bara är skattefinansierade och kulturbidragsberoende bolag som har råd att göra rörlig bild i Sverige?
Ska vi lägga oss på rygg och ge upp?

Inte än.

Vi har beslutat att skapa en fond för att kunna säkerställa vår frihet.
En fond som ska säkerställa vår frihet från klåfingrar som försöker förvränga våra idéer och sno åt sig vår kreativitet med lukrativa erbjudanden.

En fond som kan göra det möjligt för oss att skapa dyrare projekt utan att använda oss av slavarbete.

En fond vi kallar Första UP-fonden.

Vårt pilotprojekt är Nöjessvepet i TV, en sitcom som redan spelat in ett kort avsnitt. Det spelades in och redigerades av slavarbetare som fick 0kr i lön och inga löften. Vi skäms.

Därför har vi nu skapat en Nöjessvepet i TV-insamling för att kunna ge några jordnötter till de inblandade. Under Produktion tar givetvis ingen provision som skurkföretaget Patreon, pengarna går rakt in i projektet.

Om det faller väl ut kan det hända att vi får se fler och dyrare produktioner.

Funkar det inte accepterar vi vår plats i näringskedjan och fortsätter producera projekt som är billiga att skapa. Inget fel i det men man kan alltid försöka.

Ge en gåva till Nöjessvepet i TV via UP-fonden

Har du önskemål om ett dyrt projekt vi borde försöka dra igång?
Maila [email protected]

/VD