Café Q


Anna Björklund samtalar med gäster om de stora frågorna och ibland de små.

Lyssna här eller genom att söka efter podden i din poddspelare.

Ali Esbati om bildning

Riksdagsledamoten Ali Esbati pratar om att vilja vara 80% dum, om att vara en sån kille som läser ryska klassiker, om vad som egentligen hände med vänsterns bildningsprojekt och om varför man aldrig skulle be en akademiker om ett livsråd.

Lyssna

K. Svensson om att vara kvinna

Allkonstnären K. Svensson pratar om Brigitte Bardots sköna humrar, om att dras mot ljuset som Marianne Faithfull, om alla hemska jävla mammor och om att börja ha läppstift för att bli en bättre konstnär.

Lyssna

Simon Svensson om vuxenhet

Komikern och entreprenören Simon Svensson pratar om alla skitungar i Malmö, om att åka skateboard när man fyllt fyrtio, om att skilja sig för att kunna festa och om varför stjärnor inte borde ha familj.

Lyssna

Benjamin Dousa om tillväxtens pris

Tankesmedjan Timbros VD och före detta MUF-ordföranden Benjamin Dousa pratar om att älska tillväxt, om vad man kan lära sig av miljardärers restaurangvanor, vad som blir framtidens Neurosedyn-rättegång och om feodalism kanske ändå har något.

Lyssna

Daniel Suhonen om politik och politiker

Sossen och tankesmedjechefen Daniel Suhonen pratar om politiserad kultur och professionaliserad politik, om decinficerade partiledare, om Sverigedemokraternas storkukslugn och om vem som blir politiker nu och varför det så ofta är en tjej med stretchig kavaj.

Lyssna

Jörgen Huitfeldt om att skjuta journalister

Superjournalisten och chefredaktören Jörgen Huitfeldt berättar om grabbig murvelkultur, om att tävla i att säga sannast saker, om skillnaden på troll och opinionsbildare och om att säga upp sig från Sveriges Radio av samvetsskäl.

Lyssna

Peter Englund om bullshit city

Författaren, historikern och akademiledamoten Peter Englund samtalar om Stockholm och om våld, ensamhet, cynism, karriärism, fittighet och annat som hör det olösta problemet storstäder till. Hans bok vars namn inte nämns heter Söndagsvägen.

Lyssna

Åsa Linderborg om spelet mellan könen

Författaren och före detta kulturchefen Åsa Linderborg pratar om vad man tillåts göra när man låtsas att det är av omsorg om kvinnor, om att sakna att vara ung snygg tjej och om att bli rättmätigt bitter.

Lyssna

K. Svensson om självutveckling

Komikern, författaren och maken Kristoffer Svensson pratar om att vara för zen för att gå på gym, om self care-trendens baksida, om låtsas-slackers i kultursektorn och om att vara gift med någon som aldrig släpper tanken på INSEAD. Avsnittet är lite försenat för Anna har haft corona.

Lyssna

Ann Heberlein om ondska

Doktor i etik Ann Heberlein berättar om hur det kommer sig att tråkiga människor är onda, förklarar varför man måste hålla sig snygg i interneringsläger, diskuterar hur tjejkultur orsakade häxbränningarna och säger vilka tre sanningar man måste ha broderade över sängen för att klara av ett drev.

Lyssna